Nincs időm – Egy kisvállalkozó mindennapjai

Sokan talán nem is sejtik, mennyi munka, idő és energia rejlik egy kisvállalkozás mögött. Amikor azt hallom, hogy valaki azt mondja: “Nincs időm”, egy kis mosoly kúszik az arcomra, mert jól tudom, milyen érzés az, amikor az idő kevésnek tűnik.

Nemrégiben sokat gondolkoztam azon, hogy megosszam veletek a mindennapjaimat, azt a sokszínű és gyakran kihívásokkal teli világot, ami egy kisvállalkozó életével jár együtt. Sokan küzdenek ugyanazzal a problémával: az idővel. Talán te is ismered azt az érzést, amikor úgy érzed, hogy egyszerűen nem tudsz mindent megcsinálni, ami a napodban helyet kívánna.

De végül úgy döntöttem, hogy miért is ne osszam meg veletek a tapasztalataimat, a mindennapjaimat és azokat a kihívásokat, amelyekkel nap mint nap szembenézek. Hiszen kapok üzeneteket azzal az indokkal, hogy “Nincs időm”. Nos, engedd meg, hogy egy kicsit meséljek neked arról, milyen is az én napom.

Reggelente általában már hajnalban talpon vagyok. Az alapanyagokért és kellékekért gyakran korán kell indulnom. Lehet, hogy egy közeli helyre indulok, vagy akár távolabbra is utazom, hogy beszerezzem, amire szükségem van. Ez csak az első lépés a folyamatban.

Amikor hazatérek, a munka még nem ér véget. Kezembe veszem az alapanyagokat, és elkezdem a termékek elkészítését. Sokszor késő estig készítem őket, és van hogy vasárnap este is még dolgozom.

Ahhoz, hogy az emberek megismerjék és megvásárolják ezeket, fotóznom kell őket. Így jön a következő feladat: fényképezés, majd a képek optimalizálása a webshop számára.

De ez csak a kezdet. Áraznom kell a termékeket, feltöltenem őket a webshopba, méreteket, leírást kell megadnom, és válaszolnom kell az üzenetekre és érdeklődésekre. Ez a kommunikáció az ügyfelekkel az egyik legfontosabb része a munkámnak. Minden egyes megkeresésre igyekszem azonnal válaszolni, hogy ügyfeleim elégedettek legyenek és bizalmat érezzenek irántam.

De a munka nem áll meg itt. Árajánlatokat kell készítenem, számláznom, csomagolnom és postára adnom a termékeket. És mindezt úgy, hogy közben próbálok időt szakítani a családomra is, és a házimunkát sem hanyagolhatom el.


Az élet egy folyamatos kihívás, de én minden nap új lendülettel és még nagyobb kedvvel állok neki. Az, hogy egy kisvállalkozást vezetek, nem csupán munka számomra, hanem szenvedély és életforma. Mindezt pedig sok-sok szeretettel teszem!

Hiszem, hogy az odafigyelés és a gondosság áthatja a termékeimet, és ezáltal azok igazán különlegesek lesznek. Az a legfontosabb számomra, hogy az emberek elégedetten távozzanak, és egy kis darabka boldogságot vigyenek magukkal. Az a legnagyobb örömöm, amikor egy vásárló elégedetten ír nekem, vagy egy pozitív visszajelzést kapok a termékeimről.

Tudom, sokan gondolják úgy, hogy a kisvállalkozók nem dolgoznak keményen, vagy hogy könnyű az életük. De az igazság az, hogy a háttérben rengeteg munka és erőfeszítés rejlik. Mindannyian csak emberből vagyunk, és néha az idővel mi is hadilábon állunk.

Tehát, ha úgy érzed, hogy nincs időd valamire, próbálj meg egy pillanatra megállni, és átgondolni, mi mindenre is fordítottad az idődet aznap. Talán rájössz, hogy sokkal többet csináltál, mint gondoltad volna. És ha valaha is az lesz az érzésed, hogy nincs időd, emlékezz arra, hogy bármi is legyen az, amivel foglalkozol, mindig értékes vagy, és a te munkád is fontos szerepet játszik valakinek az életében.

Ha pedig valaha is elgondolkodnál azon, hogy miért éppen az én termékeimet válaszd, ne feledd, hogy mindezt sok szeretettel és odafigyeléssel készítem neked. Az én kisvállalkozásom nem csak egy üzlet, hanem egy olyan hely, ahol minden egyes termék mögött egy történet, egy szenvedély és egy nagy adag szeretet rejlik.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést, és megosztottam veled a világom egy kis szeletét.

Legyen szép napod!